бар
бар / Милен Йошков и Илко Елкин, личен архив
От първите минути на новата 2020 година едно от емблематичните места, по пътя към село Ясеново, Казанлъшко има свой химн. Това е бар „Газар“, който посреща приятели от близо и далеч, както и съмишленици и любители на българската земя.Премиерата на химна  бе в навечерието на новата година. 

Барът е ...фургон, подреден е с българска посуда и покъщнина, която го превръща в уютно място за чаша кафе или вино, раздумка или отдих на приятелите, бившите и настоящи колеги на Начо и Начко. Барът е на територията на един от най- големите пчелини в региона, в който братовчедите Начко и Начо отглеждат етерично –маслени култури и над 300 кошера с пчели. Двамата произвеждат различни продукти, сред тях и добилия вече голяма известност и търсен имуностимулатор. Именно покрай меда, хубавото вино сладката приказка и здравата работа, се ражда идеята за химна на бара.

Авторите му са бивши колеги на двамата земеделци, които заменят годините в чужбина със здраво сродяване с полето и Медената долина. В промеждутъка работят за кратко в Института по хидравлика в Казанлък, където именно се срещат с двамата непоклатими рокаджии и колеги от младежката рокерски група, популярна през 90-те години в Казанлък- „Изток 20“ Милен Йошков и Илко Елкин. До 2002 година те забиват в различни групи, имат свои песни, правят записи. 

В името на феноменалното село Ясеново и многото приятели там, част от които са и стопаните на бара, решават, че бар „Газар“ заслужава нещо повече от просто лого. Така се ражда идеята да се направи песен за уютния фургон, чието име пък "ръсело" неповехнали спомени на бащата на Начко по някогашен бар „Гъзар“, в Казанлък. 

Вдъхновението за текста застига Илко Елкин по време на .. работа. Аранжиментът и записът, както и специалната миксираща обработка прави Милен Йошков. Така двама от музикантите на бившата група „Изток 20“ се събират на първата репетиция в края на ноември миналата година. В изпипването на музикалния продукт се включват всички колеги на Елкин и Йошков. 

Записът на химна е излъчен директно по фургонния канал и през монитора на телевизора в бара и вече е завъртян и в www.youtube.com.