/ Зоопарк-Стара Загора
На 1 март Зоопаркът в Стара Загора отправя покана малки и големи, които да майсторят заедно мартенички и да приветстват идването на пролетта и Баба Марта.

Инициативата започва още от сутринта, а след усукването на белите и червени конци - символ за здраве и късмет, те ще бъдат грижливо поставени пред всяка къща/местообитание на животните, съобщиха от зоопарка.

Двете двойки лешояди на Зоопарка в Стара Загора очакват поколение (СНИМКИ)

От 12:00 до 14:00 часа посетителите ще могат да се запознаят с „Легенда за мартеницата“, съвместно с Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, които подаряват на децата и безплатна обиколка в Аула, намиращ се на територията на Зоопарка.  

През целия ден в зооградината ще бъдат раздавани информационни листовки за белия щъркел. Вярванията, свързани с него, гласят, че ако видиш птицата в полет - годината ти ще „хвърчи“ и премине леко и благо.

Ръководството на Зоопарка ще определи и представи дървото, което тази година ще събере мартеничките на посетителите, за да бъде изпълнена традицията на украшенията - да се „завържат“ за здраве и благополучие.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня