Автобуси катастрофираха заради несъобразена скорост по заснежени пътища
Автобуси катастрофираха заради несъобразена скорост по заснежени пътища / netinfo

Пътници в автобуси пострадаха при два инцидента, причинени от несъобразена скорост по заснежени пътища.

Автобус "Сетра" се въртя на пътя и се удари в дърво, заради несъобразена скорост по заснежена настилка. В резултат на удара са пострадали четирима от пътниците, които са настанени за наблюдение в болница. Няма опасност за живота им. Инцидентът е станал на четвъртокласния път от хасковското село Овчарово към старозагорското село Помощник. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на 56-годишния водач на возилото.

При друг инцидент в района на Италианския мост за с. Змейово се е движел автобус "Мерцедес", управляван от 51-годишен шофьор от Стара Загора.
При движение с несъобразена скорост в условията на снеговалеж и хлъзгава пътна настилка, водачът изгубил управление над автобуса, който се блъснал в долната част на бетонната стена на моста. В резултат на удара водачът е получил фрактура на пет ребра и е настанен за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Возещият се зад него 63-годишен пътник е получил разкъсна рана на главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. С оплакване за болки в гърдите е откарана в ЦСМП и возещата се в автобуса 66-годишна жена, на която също е оказана амбулаторна медицинска помощ.