/ iStock/Getty Images
Агенцията по заетостта ще бъде един от институционалните партньори на кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2019. То ще се проведе на 10 септември 2019 г. в зала Арена Армеец и ще събере на едно място повече от 150 работодатели и над 2000 кандидати за работа.
 
Безработни и работодатели ще се срещнат със зам.-министъра на труда

Събитието си поставя за цел да покаже, че България има висок ресурс на квалифицирана работна ръка, успешна бизнес среда, както и платформа, която да ги свърже. Срещите на кандидатите с фирмите ще бъдат придружени от над 30 активности, сред които лекции на различни теми и консултации от специалисти по човешки ресурси.

Непосредствено след откриването на събитието ще се проведе и награждаването на победителите в Националните награди за най-добър работодател Career Show Awards.
 
Обучават ученици за адаптация към пазара на труда

Регистрацията за кандидати е напълно безплатна, но задължителна, и може да бъде направена тук: https://careershow.bg/register/. Въпросникът (на български език) за попълване може да бъде намерен на следния адрес:  https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-3876690/public-consultation_bg