инициатива
инициатива / netinfo
Инициативата "Системата ни убива" в Стара Загора, навърши един месец от старта си. По този повод организаторите канят на събитие под надслов "От ХОРА за ХОРА". На него, в неделя от 10 часа в парк "Пети октомври",  ще стане ясно колко са събраните до момента подписи, получената подкрепа, постигнатото до момента и очакваните резултатите.
 
Подписката стартира на 5 юли в областния град, когато започна и протестът „Системата ни/ги убива”. Към монета 9 000 са подкрепили подписката, а майките настояват за приемане на Закона за личната помощ и изготвяне на национален регистър на децата с увреждания, който да включва и тези, които вече са навършили 18 години.
 
В края на юли премиерът Бойко Борисов съобщи след среща с майки на деца с увреждания, че правителството има готовност да отпусне допълнителни 150 милиона лева за подпомагане на хората с увреждания през следващата година. По време на срещата е постигнато съгласие исканите от майките три закона, свързани с хората с увреждания, да бъдат внесени за разглеждане от парламента до края на септември.