/ netinfo
Майки на протест
97847
Майки на протест
  • Майки на протест
Майки на деца с увреждания от Русе започнаха безсрочен протест. Те разпънаха палатка в центъра на града, която ще остане там до изпълняване на исканията им, съгласувани с тези на майките в цялата страна.

Още няма яснота за законопроекта за личната помощ за хората с увреждания

Исканията са от една страна за цялостна реформа в Министерството на труда и социалната политика, а една от стъпките е излизане на хората с увреждания от шапката на Агенцията за социално подпомагане и преминаването им като ресор към Агенцията за хората с увреждания.

Колко ще струва законопроектът за личната помощ?

Другото основно искане е приемане на Закон за личната помощ, обясни Снежинка Захариева - майка на 7-годишни близнаци с детска церебрална парализа. Исканията са в закона да се регламентира индивидуална оценка за потребностите на отделните деца и лица, за да им се осигурят адекватна помощ и помощни средства, коментира още Снежинка Захариева.

Майка на дете с увреждане определи оставката на министъра като подигравка

Според нея и другите майки, трябва тотален рестарт на системата, защото подходът към хората с увреждания е морално остарял и не отговаря на никакви правила и норми, каквито важат в страните от Европейския съюз.

Чуйте повече в прикачения файл: