Мария Динева
Мария Динева / община Стара Загора
80 точки са включени в юлското заседание на Общинския съвет в Стара Загора, което ще се проведе на 30 юли от 9 часа.
 
Според председателя на местния парламент Мария Динева, спорно е предложението за промени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на Община Стара Загора. По думите й идеята е да се даде възможност на спортните клубове и техните спонсори да рекламират безплатно на билбордове, но в зала ще се реши дали то ще бъде прието.
 
Да бъде създадена Временна комисия за изработване на проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, начело със Стефан Димитров, ще предложи Динева.
 
По шест точки свързани с общинския бюджет ще дебатират местните старейшини като една от тях е за поемане на временен безлихвен заем от Централния бюджет с цел осигуряване на нормалното приключване на 2020 г.
 
Ще се обсъжда и предложението за промяна в цената на билета за градския транспорт. Администрацията предлага тя да стане 1.30 лв., а целта е да се стимулира предварителното закупуване на билети и карти.
 
Има и предложение за удължаване с 6 месеца на срока на договорите за наем на търговски обекти в общината, заради пандемията.
 
Ще бъдат избрани нови управители на „Автосервиз на здравни заведения“ и на  Специализирана болница за активно лечение на пневмо фтизиатрични заболявания.
 
По време на заседанието ще се гласува продажба на 6 общински жилища, 7 гаража, 11 поземлени имоти по селата.

Две питания са отправени от общински съветници от групата на БСП-Валентина Бонева и Климент Пенчев.