76 са регистрираните сдружения на собственици в област Стара Загора
76 са регистрираните сдружения на собственици в област Стара Загора / Пресцентър Областна администрация

76 са вече регистрираните сдружения на собственици по националната програма за енергийна ефективност за цялостно саниране на сгради в област Стара Загора. От тях 48 сдружения са регистрирани в Стара Загора, 14 в Казанлък, 6 в Раднево, 4 в Гълъбово, 2 в Павел баня и по 1 в Николаево и Чирпан.

13 са одобрените заявления за финансова помощ в Стара Загора, а общият им брой в областта е 23 като останалите са в Казанлък - 4, Гълъбово - 2, Раднево - 3 и Николаево - 1.

Броят на регистрираните заявления за финансова помощ в област Стара Загора е 27. От тях 17 са в Стара Загора, 4 в Казанлък, 3 в Раднево, 2 в Гълъбово, и 1 в Николаево.

Броят на сключените договори между общини от областта и сдружения на собственици е 18. От тях най-много са те в Стара Загора - 9, в Казанлък са 4, в Раднево са 3, в Гълъбово - 2.

Вчера бяха подписани нови три договора за саниране на жилищни сгради в Казанлък. С тях броят на подписаните тристранни договори от кметове на общини, Българската банка за развитие и областния управител е 12.