75 клиента на EVN отчетоха сами електромерите си
75 клиента на EVN отчетоха сами електромерите си / sxc.hu

До края на месец юли 758 клиенти на EVN България са извършили самоотчет на своите електромери. Подадените декларации са значително по-малко спрямо предоставените декларации при предишната смяна на цена на електроенергия, информират от дружеството.

Във връзка с промяната на цените на електроенергията от 1 август битовите и малките стопански клиенти имаха възможност да отчетат сами показанията на електромерите си.
В Старозагорска област подадените декларации са 75.

След предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли, включително, по старите цени, а след тази дата - по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предоставените показания клиентите ще получат в следващата си месечна фактура.

EVN България напомня, че самоотчитането няма задължителен характер и се извършва само по желание от страна на клиента. Отчитането на електромерите от клиентите е допълнителна възможност, която дружеството предоставя от години, като тя по никакъв начин не отменя осъществяването на регулярния месечен отчет от страна на дружеството.