документи
документи / dariknews.archive
61 граждани са подали сигнали до обществения посредник на Стара Загора Надежда Чакърова през изминалите четири месеца в Стара Загора. 53 са приключени успешно, останалите са в процес на разглеждане.

Сигналите са в различни области - административно обслужване, проблеми с етажна собственост и общински жилища, осигуряване на по-голям брой места за паркиране на хора с увреждания,, казуси за неизплатени възнаграждения и отнасянето им към фонда за гарантиране на вземанията и НОИ, маршрути на обществения транспорт, поземлени имоти, доставчици на обществени услуги, ВиК и ЕVN. При засилен интерес от гражданите премина организираната съвместна приемна през февруари с председателя на ОбС-Стара Загора Таньо Брайков, предстои през месец март да се проведе среща  и със секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов.

И тази година обществените посредници в страната изявиха подкрепа и готовност за съдействие и за кампанията под патронажа на Националния омбудсман - за помощ към българските пенсионери "Великден за всеки - 2018", стана ясно на първата работна среща за годината на обществените посредници  с  Мая Манолова, на която присъства и старозагорският обществен посредник Надежда Чакърова.