/ / iStock/Getty Images
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 65-годишен мъж, измамил непълнолетно момиче, съобщиха от обвинението.

На 5 септември 2020 г. в парк в кв. “Орландовци“, обвиняемият излъгал непълнолетната, че бил цирков артист и че ако му даде колелото си ще ѝ покаже цирков номер.

Съдят естонски гражданин за банков трансфер за над 29 000 лв. от компютърна измама

Момичето се доверило на обвиняемия и му дала колелото си. Известно време той карал бавно до нея, изведнъж засилил скоростта и избягал с колелото.

По този начин причинил на момичето имотна вреда в размер на 668,76 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като той е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за тежко умишлено престъпление.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, който сочат именно него за автор на деянието. Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.