/ МВР
Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България
Задържаха измамник и муле, съпричастни към телефонни измами в Гърция, съобщиха от МВР.

МВР

Действията са реализирани вчера от служители на ГД „Национална полиция“, на ОД на МВР в Русе и Велико Търново и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.

МВР

Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село, многократно криминално проявен и осъждан.

Възрастна жена в кюстендилско село стана жертва на телефонна измама

При проведените процесуални действия в него са намерени мобилни телефони, СИМ карти и около 9000 евро - инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, извършени на 21 и 23 май.

Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е извършена на 19 април в Горна Оряховица, във връзка с която е задържан към настоящия момент. Другата е от 2 май в Русе.

МВР

Успоредно с това действия са проведени и на територията на Ветово, където е задържан 28-годишен мъж, с две криминални регистрации, за когото има данни, че е фактическият извършител на измамите в Гърция. При претърсване на обитавания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, съотносими към престъпната му дейност.

В рамките на две седмици това е втората голяма операция по линия на противодействието на този вид престъпления. При аналогични действия миналата седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха задържани седем мъже, съпричастни към телефонни измами, извършени у нас и в съседна Гърция.