На булеварда от 5 юли, когато стана тежката катастрофа, се извършва 24-часов контрол за скоростта
“134 км/час на бул. "Черни връх" при ограничение 50 км. и 164 км/час на "Цариградско шосе при ограничение 80 км/час са най-високите скорости, засечени след началото на наредбата, разпоредена на 12 август от вътрешния министър, Иван Демерджиев за засилен контрол на безопасността на движението“. Това заяви заместник-началникът на отдел “Пътна полиция” в СДВР, комисар Радослав Начев, предаде БГНЕС.

От началото на разпоредената наредба на министър Демерджиев до първия отчетен период- 18 август, служителите на СДВР са заснели 9 211 превишения на скоростните движения, 156 са издадените заповеди за отнемане на право за управление и свидетелства за регистрация на моторни превозни средства, а общо нарушенията за тази седмица по Закона за движение по пътищата 2 514, заяви още той, като допълни, че отнетите свидетелства са 88, а отнетите регистрационни табелки са 52, извършените проверки за употреба на алкохол и упойващи вещества са 1191, съставените актове на водачи за употреба на алкохол са 25.

Обвиненият за катастрофата на бул. „Черни връх“ е бил сам в колата


След жестокото убийство на двете млади жени, Хариет Стефанович и Христина Дилева от Георги Семерджиев, на бул. Черни връх от 5 юли, се извършва 24 часов контрол на скоростта.

Контрол върху безопасността на движението ще се осъществява от охранителна полиция, териториална полиция, като ангажимент имат и колегите от криминална полиция.
БГНЕС