/ БГНЕС, архив
От днес започва ремонт на бул. "Президент Линкълн" в кв. "Овча купел", съобщиха от Столичната община.

Строително-ремонтните дейности започват от ул. "Карел Трънка" до ул. "Сребърни звънчета", като ще се работи на етапи до ул. "Зеленика" при метростанцията, която се изгражда в момента.

От днес до 28 юни се затваря за ремонт участъкът от бул. "Президент Линкълн" от ул. "Карел Трънка" до ул. "Д-р П. Димков". Стеснява се трасето от булеварда между ул. "Д-р П. Димков" и ул. "Сребърни звънчета", като движението ще се извършва двупосочно по едното пътно платно.

Ремонтът обхваща 3,24 км и включва подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждане на тротоари там, където липсват, и обновяване на съществуващите от двете страни на булеварда. Подменят се бордюрите, като при входове ще бъдат понижени. Обновява се уличното осветление.

Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Тротоарите ще бъдат приспособени в местата за пресичане в помощ на хората с увредено зрение. Нови светофарни уредби се поставят на трите регулирани кръстовища.

Ремонтът на бул. "Линкълн" се извършва по съществуващото положение на пътя като се запазват габаритите на пътните платна.

Стойността на проекта е 4,8 млн. лева с ДДС. Срокът на изпълнение по договор е 168 дни.