Нападателите, пребили журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, са задържани при мащабна спецакция в София. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура. Арестувани са седем души. Групата се е занимавала с побои. 

По информация на NOVA зад решетките са и тримата нападатели на Слави Ангелов. Те принадлежат към една от най-агресивните фракции на голям столичен футболен отбор. Единият е задържан в къща на ул. „Черковна” в София, на метри от дома на журналиста. Тежковъоръжени полицаи от групата за задържане на МВР охраняваха сградата, докато вървяха обиските. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

акция Черковна
БГНЕС

СОФИЯ СПЕЦАКЦИЯ Иван Гешев
БГНЕС


СОФИЯ СПЕЦАКЦИЯ Иван Гешев
БГНЕС

„Това, което мога да кажа, е, че се извършват действия под надзора на Спецпрокуратурата, съвместно с колегите от СДВР за група, занимаваща се със силови действия, включително и нанасяне на телесни повреди. Мога да потвърдя, че един от случаите, който се разследва, касае журналиста Слави Ангелов. Извършват се активни действия по разследването - претърсване на леки автомобили и множество адреси", каза Гешев. 

Иван Гешев: Нападението срещу Слави Ангелов е атентат срещу държавата (ВИДЕО)



"Случилото се с вашия колега е атентат срещу държавата. Не е пресилено да се каже. Винаги е било приоритет, дори и във времена на извънредно положение за органите на реда. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват", категоричен бе Гешев.

СОФИЯ СПЕЦАКЦИЯ Иван Гешев
БГНЕС


По неофициална информация при претърсванията са открити мобилни телефони. Разследващите ще проверяват дали с някой от тях не е записан побоя над журналиста.
Дни след като бе изписан от болницата, Слави Ангелов за пръв път говори пред NOVA.

Първото нещо, което си спомням след това, е , може би, това е бил някакъв момент, в който тези хора се оттеглят. Споменът ми е, че един от тях ме снима с телефон. Знам, че са били трима души. Знам, че този, който ме удря пръв, той ме е блъскал по лицето през цялото време, тъй като това си е поръчка и там е казано, че трябва да му счупите еди какво си. А другите двама са ме били с метални пръти по краката”, разказа тогава Слави Ангелов.

Той предполага, че някое от разследванията му стои в основата на бруталното престъпление. Кое конкретно обаче тепърва предстои да се разбере.
 

 
акция Черковна
БГНЕС