Белезниците щракнаха около китките на украинския "Хитлер"
Белезниците щракнаха около китките на украинския "Хитлер" / iStock/Getty Images
Задържаха за срок до 72 часа обвиняем за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на ПТП в пияно състояние. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия за това, че при управление на МПС, нарушил правила за движение по пътищата и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на пешеходка, като деянието е извършено в пияно състояние.

Шофьорът е обвинен в това, че на 5 февруари около 16,30 ч. в гр. София, при управление на лек автомобил по пътното платно на бул. „Тодор Каблешков“ е нарушил правилата за движение по пътищата, като при завиване наляво загубил контрол върху управлявания от него автомобил, напуснал пътното платно, качил се на тротоара и ударил намиращата се на тротоара пешеходка. Вследствие на удара обвиняемият причинил по непредпазливост средна телесна повреда на жената, изразяваща се в счупване на костите на подбедрицата, довело до трайно затруднение на движенията на долен крайник за срок повече от 30 дни.

Деянието е извършено в пияно състояние -  управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,73 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“, като след настъпване на произшествието той е избягал от мястото.

Престъплението, за което шофьорът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 6 февуари дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.