/ iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и отправяне на закана с убийство.

Й. Д. е обвинен в това, че на 10.01.2021 г. около 22,20 часа в ж.к. „Гоце Делчев“, гр. София, е причинил на пострадалия М. Д., на 9 години, лека телесна повреда, изразяваща се в отток на рамото, охлузване и кръвонасядане на лявата мишница. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

На Й. Д. е повдигнато обвинение и за това, че от неустановена дата до 10.01.2021 г. в ж.к. „Гоце Делчев“, гр. София, се е заканил с убийство на пострадалата Р. Я., с думите: „Ще те гръмна с помпа в гърдите“, като ѝ нанасял системен побой, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Престъпленията, за които Й. Д. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянията, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Й. Д. за срок до 72 часа. 

Предстои утре, 13.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.