СО прибра бездомници от улицата
СО прибра бездомници от улицата / снимка: БГНЕС
СО прибра бездомници от улицата
24537
СО прибра бездомници от улицата
  • СО прибра бездомници от улицата

Мобилни екипи на общинското предприятие "Социален патронаж" са прибрали двама бездомни граждани, които са престоявали в района на храма „Св. Александър Невски", съобщи за Дарик Минка Владимирова, директор на дирекция "Социални дейности" към Столичната община. Гражданите са настанени в дома за временно настаняване на бездомни хора в квартал „Красна поляна".

„Имаме един случай в „Люлин", но там нещата са по-сериозни, защото гражданина не желае да бъде настаняван никъде. Сигнализирали сме и за съдействие от Трето РПУ евентуално за настаняване в приют. Имаме сигнал и от район „Сердика". Там са изпратени екипи от отдел „Социално подпомагане", обясни Владимирова

Колко време имат право да останат в тези домове?

В тези домове може да останат до осем месеца в рамките на календарната година. Но винаги сме подчертавали, че Столична община никога досега не е оставяла човек на улицата, не е извеждала от тези центрове. В центровете се предоставя стая с всякакви удобства, санитарни помещения, обяд. През този зимен период ще осигурим и някакви закуски, макар че в тези центрове не би следвало да има храна, но ние осигуряваме.