/ Георги Димитров
До няколко дни ще се установи кога ще бъде възстановено движението по столичния бул. "Владимир Вазов", каза пред журналисти днес заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов.

Заради пропадане на част от пътното платно вчера, временно е затворен за движение участък от бул. „Владимир Вазов" в София, в посока изход от града, между ул. "Тодорини Кукли" и ул. "Левски Вековен". 

Затварят главен булевард в София заради пропаднало платно (СНИМКИ)

Колегите от Метрополитен АД проучват ситуацията. По всяка вероятност става въпрос за каверна, която е под съществуващ кабелен колектор, под зоната на тротоара. В тази зона се изгражда тунелът между метростанцията при "Герена" и "Тодорини кукли", посочи Джоргов. Предполагам, че от днес започват инжектиране с циментов разтвор, каза той. 

По думите му с оглед на безопасността вчера своевременно движението е било затворено и са били организирани обходни маршрути на градския транспорт. Джоргов обясни, че ако се налага южното платно на булеварда да остане по-дълго затворено ще бъде направена реорганизация на движението.  
Елена Николова, БТА