Сектор А на Герена вече е в историята
Сектор А на Герена вече е в историята / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Взривиха Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов"
61061
Взривиха Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов"
  • Взривиха Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов"

Сектор „А" на стадион „Георги Аспарухов" в София бе взривен. Дългоочакваното събитие се случи точно в 16.31 ч. в столицата. Стадионът на Левски бе подготвян в последните няколко дни за взривяването, а днес падна козирката на централната трибуна, съобщава Gong.bg.

От полицията обявиха, че районът ще бъде отцепен за около половин час и призоваха живущите в близост да не излизат навън заради облака прах след взрива, предава агенция Фокус.

Самото взривяване трая малко по-малко от пет секунди, като започна от източната част на козирката. Премахването на централната трибуна на практика означава, че „сините" стартират построяването на новия стадион „Георги Аспарухов". Проектът вече е готов и планът е постепенно клубът да се сдобие с най-модерната футболна арена в страната.

Новият стадион ще бъда изграден на три етапа. Първият ще бъде реализиран до май 2014 г., когато би трябвало да са напълно готови Секторите "А" и "Б". Този период е съобразен най-вече със 100-годишнината на клуба, когато тимът ще играе домакинските си мачове на стадиона. На първия етап до 2014 година, за А и Б сектор, ще бъдат разходени между 16-20 милиона лева. Вторият етап включва изграждането на Сектор В през 2015 година. А третият, цялостното завършване на съоръжението, се предвижда за 2017-2018 година.

Архитект Иво Пантелеев, ръководител на проекта, разкри на пресконференцията през миналия декември, че стадионът ще бъде за 28 000 зрители. Специалистът показа визуално как ще изглежда „Георги Аспарухов" евентуално през 2018 г. в неговия финализиран вид.

Сектор "А" на "Герена" вече е в историята
netinfo