Мотосезон 2017
Мотосезон 2017 / БГНЕС
Хиляди мотористи изпълниха пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски” в столицата, с което бе открит официално мотосезонът за 2017 г. Най-различни красиви мотори и скутери можеха да бъдат видени около храма. Откриването на мотосезона е и най-голямото в България групово каране на мотори. Мотото на сезона тази година е „Не на агресията на пътя”.

Мотосезон 2017
БГНЕС

Сред присъстващите бе и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Мотосезон 2017
БГНЕС

Нежният пол също бе представен, като по моторите и мотоциклетите се забелязваха и немалко дами. Един от участниците – Христо, заяви, че участва в откриването на мотосезона от 35 години насам. Моторът му Honda Goldwing, 1800 кубика, е оборудван с всичко - радио, парно, което го прави много удобен за по-дълго пътуване.

Мотосезон 2017
БГНЕС

„Ние сме мотоциклетисти-туристи или мототуристи. Караме основно из Европа, бил съм и в Африка. Има клуб и всяка седмица във всяка държава се организира среща на собствениците на Honda Goldwing”, обясни Христо.

Мотосезон 2017
БГНЕС

Той посъветва всички участници на пътя да бъдат внимателни, тъй като човек не е сам на пътя. „Виждам, че шофьорите зачитат все повече мотоциклетистите и има толерантност все пак. Ако човек има поне малко акъл в главата и се качи на това нещо, мисля, че няма да има проблем. Има и доста девойки, които карат”, отбеляза Христо.

Мотосезон 2017
БГНЕС

Според него моторът не е по-опасен от останалите превозни средства. „По-лесно се придвижваш, по-лесно се паркира. Всичко може да е опасно. Дори и на улицата пеша да си, но има ли човек акъл в главата - няма проблем”, убеден е Христо.

Мотосезон 2017
БГНЕС

Друг участник в мотошествието – Макс, участва в откриването на сезона за 11-и път. „Има тръпка в карането на мотор, ако не си го пробвал не можеш да го усетиш”, категоричен е Макс. Той кара мотора си постоянно и съветва всички участници на пътя да се оглеждат. „Странното е, че повечето хора, когато карат, независимо какво, се чувстват по някакъв начин все едно са в игра и всичко се случва около тях, а самият автомобил или мотор е контролирана среда. Не е така, средата, в която участваш е навсякъде около теб. Повечето хора не го осъзнават това - оглеждайте се”, призова Макс.
 
БГНЕС