/ iStock/Getty Images
Под ръководството на Районна прокуратура-Пирдоп се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление - измама в банков клон, съобщиха от обвинението.

То е било образувано след постъпил сигнал за опит за измама от две лица. В хода на разследването в качеството на обвиняеми са били привлечени две лица – Г.Н. (на 30 години) и Н.А. (на 32 години), действали след предварителен сговор.

В периода от 21 до 26 януари, в банков салон на пл. „Тодор Влайков“, Г.Н. направила опит да въведе в заблуждение служители на банката. Тя представила придружаващия я Н.А. като мъжът, с когото живее на семейни начала във фактическо съжителство, като за целта подала лична карта.

В действителност обаче документът за самоличност бил издаден на друго лице, а именно на Ц.Ш. Действайки по този начин, жената искала да изтегли потребителски кредит в размер на 55 000 лева, като набави имотна облага за себе си и причини вреда на друго лице, с когото не се познавали.

Съучастникът й Н.А., представяйки се за Ц.Ш., положил подписи на предоставените му документи за кредита. За това Г.Н. му обещала 5 000 лева, след като исканата от тях обща сума ще бъде отпусната от банката.

Разследването продължава. Понастоящем обвиняемите са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.