Групата на "Възраждане" в СОС се разпадна, следа като няколко от общинските съветници подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") за временен председател.

От осмия път: Столичният общински съвет избра временен председател

"От днес нататък групата на „Възраждане" в Столичния общински съвет, за съжаление, намалява. Имаме четирима човека, които са предатели и са купени. Това са Венци Стойчев, Васил Драганов, Красимир Гълъбов и Севделина Петрова, които вече не са част от партията", обяви председателят на доскорошната групата на „Възраждане" в СОС Деян Николов.
 

Деян Николов
БГНЕС


Николов се извини на избирателите "Възраждане", че „са успели да ни вкарат "троянски коне" - хора, които явно не са желали да защитават каузата „Възраждане", а са преследвали някакви други интереси". „Или са се поддали на натиск. Това не мога да кажа", допълни той.

„В последните три месеца вървеше активна кампания по пазаруване на общински съветници от всички групи. Някои групи изцяло бяха купени, а други групи бяха пробити",твърди Николов, като смята, че предложенията са били свързани с постове и пари.

По думите му „плащат тези, които сформираха новата сглобка в СОС". „Не можем да кажем колко точно пари, но такива предложения валяха през цялото време", обясни той и допълни, че не знае какви суми са се предлагали, но това могат да кажат „повечето общински съветници, които се продадоха".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС