/ Снимка: Александра Гинева
Протест предизвика огромно задръстване на „Цариградско шосе“
100700
Протест предизвика огромно задръстване на „Цариградско шосе“
  • Протест предизвика огромно задръстване на „Цариградско шосе“
Километрично задръстване на бул. "Цариградско шосе" в София заради протест. Жители на кв. "Горубляне" блокираха двупосочно кръстовището с улиците „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“. Недоволството бе срещу „принудителното отреждане на терени за зелени площи“ и липсата на детски площадки, велоалеи, канализация и тротоари в столичния квартал, посочиха организаторите.

Жители на „Горубляне“ протестират срещу „принудителното отреждане на терени за зелени площи“

Цариградско шосе протест задръстване
БГНЕС

Недоволството блокира "Цариградско шосе" при улиците „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“. Полицията се е опитала да не допусне протестиращите до кръстовището, твърди Янита Тарабанова от Инициативен комитет „Горубляне“.
 
Причината за протеста е, че общината блокира имоти на жители от "Горубляне" за неопределено време, а в същото време отдава своите имоти под наем, обясни Тарабанова: "Автокъщите, които са върху тротоара на "Самоковско шосе", който е публична собственост и би трябвало да се ползва от всички, всъщност СО го дава под наем на автокъщи. Градинката на кръстовището на "Павел Красов" със "Самоковско шосе", беше градинка 5 декара, в момента е оградено със стъклена ограда и отново е автокъща. Когато питаме СОС защо отдават всички терени, които са на СО и са в рамките на "Горубляне", те все пак са общински, защо не са градинки, те ни казват, че Столична община трябва да печели от терените си".

Цариградско шосе протест задръстване
БГНЕС

Протестът продължи до 19 часа. Движението по булеварда беше освободено преди това.