Столична община ще създаде галерия на открито в памет на загиналите на пътя  Ани и Явор в парк "Света Троица“. Алеята ще е готова до края на годината и ще даде възможност на младите творци на София да себеизразяват себе си чрез изкуството. Това сподели председателят на фондация Ани и Явор: Ключът е любовта и майка на Ани - Десислава Малчева по време на откриването на изложба с техни оригинални творби.

6 г. затвор за Адриан Антонов, причинил смъртта на Ани и Явор

Тя благодари на Столичната община и Столичния общински съвет за подкрепата за реализиране на идеята.

На събитието присъстваха кметът на София Васил Терзиев и общинските съветници Мирослав Боршош и Христо Копаранов, съпричастни с каузата. Това е втора изложба с картини на Ани и фотографии на Явор. Благотворителната изложба "Ключът е любовта: Отвъд видимото“  може да се види до 22 септември в Vivacom Art Hall Oborishte 5.  

Фондацията си е поставила за цел да подкрепя млади таланти в сферата на изкуството, както и да поставя във фокуса на обществото пътната безопасност и обявява конкурс за рисунка на тема “Шофирай със сърце и разум" и за фотография на тема “Ключът е любовта" за творци на възраст между 16 и 24 години. Най-добрите творби ще бъдат представени на първата изложба в галерията на открито в парк “Света Троица".

След трагедията на бул. „Сливница“: Протестиращи настояват властта да вземе мерки

На мястото на пътния инцидент, в които младите хора загубиха живота си Столичната община и КАТ-Пътна полиция ще поставят стационарни камери за контрол на скоростта.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Фокус