/ iStock/Getty Images
От 5 юли Столична община ще очаква заявки от компании
От понеделник, 5 юли, Столичната община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще бъде изпратен ваксинационен екип на място, съобщават от общината.

На сайта на Контактния център на СО на 5 юли ще бъде публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. След подаване на заявлението, служители на Столична община ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

Продължава ваксинацията чрез мобилни пунктове, организирана от Столична община и Столичната РЗИ. Този уикенд "зелени коридори" ще има в три мола и два културни центъра.
Това е решил на днешното си заседание Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19, който се ръководи от кмета на София Йорданка Фандъкова. В заседанието участва и проф. Тодор Кантарджиев, информират от пресцентъра на общината.

Допълнителна информация за кампанията може да се получи и на телефон 0700 17 310.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд ще работят пунктове за ваксинация на закрито. Кабинети за имунизация ще има в търговските центрове "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол". В тях желаещите граждани ще могат да се ваксинират от 13.00 ч. до 18.00 ч.

Остава отворен ваксинационният кабинет в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", район Слатина. Пунктът в кв. "Дружба", район "Искър" ще бъде преместен от парка вътре в Дома на културата "Искър". Работното време на тези два кабинета е от 9.00 до 16.00 ч.

Мобилният ваксинационен автобус на СРЗИ също предлага имунизация на желаещите. Той променя локацията си всяка седмица. Този уикенд ще бъде в район "Нови Искър", като локацията ще бъде уточнена от СРЗИ.

Гражданите, които са си поставили първа доза в някой от пунктовете в парковете, ще могат да получат втората си доза в един от търговските центрове, включени в кампанията или в двата културни центъра.

Вече е и получена инструкция от Столичната РЗИ за ваксинацията на децата над 12 години. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина "Пфайзер" от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на Janssen и Moderna са за лица над 18 г.

Продължава и ваксинацията в осем общински поликлиники (Диагностично консултативни центрове) в София. Тя се извършва в делничните дни, след предварително записване, информират от общината.