/ iStock/Getty Images
Установено е, че 47-годишният мъж е проиграл семейните пари
След бързи действия на ботевградските криминалисти е установено, че мъж е подал фалшив сигнал и е инсценирал грабеж, съобщиха от полицията.

Работата по случая започнала минути преди 2 часа в нощта срещу 30 юни. Жител на село Врачеш алармирал на спешния номер 112, че е нападнат и ограбен пред казино в града.

Хванаха мъж, инсценирал грабеж в Пловдив

На място незабавно бил насочен екип, който установил подателя на сигнала в състояние на силно алкохолно опиянение. Пред униформените той обяснил, че непознат му нанесъл удар, след което отнел със сила парите му в размер около 2000 лева.

След бързи оперативни действия и преглед на записите от охранителните камери в района на игралната зала криминалистите изяснили, че сигналът е фалшив.

Установено е, че 47-годишният мъж е проиграл семейните пари и единственото решение, което му хрумнало, за да оправдае липсата им вкъщи, било като се представи за жертва на грабеж.

По случая е регистрирана преписка. Спрямо подателя на фалшивия сигнал за извършено тежко криминално престъпление предстои налагането на санкция по Закона за националната система за спешни повиквания на ЕЕН 112.