Отново регистрират коли в София
Отново регистрират коли в София / netinfo
Отново регистрират коли в София
83559
Отново регистрират коли в София
Отново регистрират коли в София
  • Отново регистрират коли в София
  • Отново регистрират коли в София

КАТ-София ще може регистрира автомобили на 14 януари. Заради технически проблем във фирмата, която изработва регистрационните табели, процедурата беше блокирана за пореден път в последните няколко месеца.

В сряда следобед обаче столичната „Пътна полиция" е получила около 150 табели и очакват да получат още 150, с които да успеят да обслужат собствениците на автомобили в четвъртък. За следващите дни обаче гаранция няма.

Няма да регистрират коли в София два дни

Хаосът в регистрацията на автомобили в столицата продължава с пълна сила и след Нова година. Каква е причината все още не е ясно. Директорът на "Пътна полиция" Бойко Рановски обясни, че проблемът се дължи на технически пречки пред фирмата изпълнител на обществената поръчка.

"По отношение на регистрацията преди Нова година с всяка областна дирекция се сключи договор за доставка на регистрационни табели с изпълнител, който съгласно обществената поръчка е предложил най-добрата оферта в съответната дирекция. В СДВР и още две областни дирекции е един изпълнител, който в момента има технически проблеми с производството на табелите", обясни Рановски.

Дерегистрират служебно 350 000 коли без "Гражданска отговорност"

Той се надява нормалният процес по регистрация на коли да се възобнови на 14 януари и допълни, че такива са уверенията на изпълнителя.

По-рано през деня изпълнителят - консорциумът "Плейт продакшън" разпространи позицията си по въпрос, като отрече проблемът да е технически. От фирмата прехвърлиха вината на столичната "Пътна полиция", която според тях не е спазила клауза в договора и на 16 декември е поръчала наведнъж всички платени табели. Същия проблем с регистрацията на коли има и в Хасково, където отново фирмата изпълнител на поръчката е консорциумът "Плейт продакшън".