Отбелязваме Деня на бащата

/ БГНЕС
В цялата страна днес за четвърти пореден път ще се чества международният Ден на бащата. Целта на Деня е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.
 
В Деня на бащата в София, Асоциация Родители ви кани на събитието "Да бъдеш баща е…". От 10.00 до 14.00 ч. пред Народния Театър "Иван Вазов" родителите ще имат възможност да довършат изречението "Да бъдеш Баща е…" и да бъдат снимани от професионален фотограф за Национална кампания "Да бъдеш Баща".
 
Фондация Лале и Столична община, със съдействието на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Столична дирекция "Аварийна помощ и превенция" ви канят заедно да отбележим Денят на Бащата от 10.30 до 13.00 ч. на пл. "Свети Александър Невски". В пространството между ул. "11 август" и ул. "Дунав" всички деца и техните родители ще могат да разгледат паркираните пожарна кола, авариен автомобил, термокамера и да си поговорят с пожарникарите и спасителите. СДВР Столична полиция се включва с полицейски автомобил, джип и мотори.
 

БГНЕС


Националният етнографски музей ще се включи в кампанията "Да бъдеш баща" със свободен вход за всички деца и техните придружители в Деня на бащата.
 
Татковци, дядовци, учители и други роднини и близки на децата ще могат заедно да опитат тъкане на килим на вертикален стан. Практикуването на традиционни български занаяти, без значение дали им слагаме етикети "мъжки" и "женски", е един забавен и приятен начин за засилване на връзката между родител и дете.