/ Пресслужба на Областната администрация
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров участва в международния форум "Пътят на коприната" в Астана по покана на домакините. Посещението на Тодоров на форума в Казахстан е изцяло за сметка на домакините, съобщи пресслужбата на Областната администрация.
 
Той ще изнесе лекция на тема: " Живот и устойчиви градове: бъдещето чрез иновации и сътрудничество". Тодоров бе посрещнат на летището от зам.-кмета на Астана Ерлан Жаулбаев.
 
Областният управител получи специални поздрави от кмета на район Байконур, Астана - Йерлан Канамилов. Тодоров проведе срещи с кмета на Астана Асет Исекешев, кмета на Самарканд Фуркат Ракхимов, Ирек Ялалов - шеф на администрацията на град Уфа.

Областният управител на Софийска област се срещна с руския посланик

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров  в Казахстан
Пресслужба на Областната администрация

По случай 20 годишнината от избирането на Астана за столица на Казахстан, Тодоров бе поканен на гала концерт - "Блестяща Астана", в който участваха повече от 1000 музиканти, на който се видя с присъстващия също на концерта президент на България (1997-2002 г.) Петър Стоянов. В края на концерта организаторите благодариха специално на представителите на Република България за участието им в международният форум "Пътят на коприната".
 
Във форума "Пътят на коприната" участват над 100 държави между които Китай, Русия, Бразилия, Южна Корея, Франция, Турция, Сингапур, Малайзия и др.