/ iStock/Getty Images
Столичният общински съвет /СОС/ ще разгледа на сесията си утре, 11 февруари, доклад за финансиране на обновяването на двора на 30 СУ "Братя Миладинови" в София и изграждането на нови спортни игрища и площадки, съобщават от Столичната община.

Това е третият етап от инвестиционния проект "Възстановяване и обновяване на плувен басейн и физкултурен салон и прилежащите им помещения в 30 СУ "Братя Миладинови" и включва вертикална планировка и нови игрища в двора на училището, в което се обучават над 900 деца.

През миналата година в столичното училище бяха завършени нов басейн и физкултурен салон. За да приключи започнатото модернизиране и цялостно обновяване на спортната инфраструктура на учебното заведение, е необходимо да се изпълни и последния трети етап, посочват от общината.

Проектът предвижда общо пет спортни игрища - две за баскетбол и по едно за футбол, волейбол и минифутбол. Към спортните игрища в южната част на двора ще се изградят трибуни.

Ще бъдат направени нови външни стълби, ще се обновят и стълбите между учебния корпус и спортните игрища в южната част на двора. Предвижда се да бъдат направени и нови тротоарни настилки в дворното пространство. Озеленяването около спортните игрища ще допринесе за по-добрата градска среда.

Предвидените строително-монтажни дейности за двора са на стойност 570 хил. лв., а финансирането ще е със средства от Общинския приватизационен фонд.
Контролът по изпълнението на дейностите по ремонта ще бъде възложен на район "Възраждане", отбелязват от общината.