/ БГНЕС, архив
Достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен на 10 и 11 април (вторник и сряда). Мярката се налага от съображения за сигурност във връзка със събития от висок клас в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.
 
Касите на Билетния център ще работят нормално с обичайното работно време от 09:00 до 20:30 часа, но са изместени в кино „Люмиер Лидл”. На разположение е и системата за онлайн резервация за билети.

Европейски министри обсъждат как да подобрят качеството на въздуха
 
На 10 април от 15:00 ч. в НДК ще бъде даден стартът на кампанията „re НДК – Рециклирай! Културно е.” Тя се реализира по идея на екипа на НДК и е част от визията на ръководството на Двореца за развитие и позициониране на НДК като модерен културен и конгресен център. Кампанията се вписва и в инициативата на МОСВ, срещите и събитията в рамките на Председателството да се провеждат под мотото „без пластмасови продукти“.
 
Министърът на културата Боил Банов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков, както и изпълнителният директор на НДК Ангел Митев ще открият три арт инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, получени на територията на Двореца и разположени в различни пространства на сградата.
 
Обичайният достъп на посетители до НДК ще бъде възстановен на 11 април след приключване на планираните събития.
БГНЕС