/ БГНЕС, архив
МВР промени работното време в дирекциите за издаване на лични документи в София заради опашки от граждани с изтекли документи. От миналата седмица отново статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа.

МВР бори опашките за лични документи с удължено работно време

В делничните дни те ще работят от 7:30 ч. до 17:30 ч. само с кратко прекъсване за дезинфекция. Това стана ясно на брифинг на СДВР.

Събота  ще работят от 8:30 до 14:30 ч. по предварителен график. Тази събота ще работят Второ и Седмо РУ. Следващата събота са Трето и Пето РУ. На 22 август – Шесто и Осмо РУ, а на 29 август - Първо и Девето РУ.

Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н. новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си.

Във всички звена звената „Български документи за самоличност“ в страната, по предварителни указания и при необходимост също ще се въвежда допълнителна организация, включително и удължаване на работното време с граждани.