Министър Вежди Рашидов отново инспектира Ларгото
Министър Вежди Рашидов отново инспектира Ларгото / снимка: БГНЕС, архив

Министърът на културата Вежди Рашидов отново инспектира хода на консервационно-реставрационните дейности на Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика” в центъра на София, съобщава пресцентърът на министерството.

Рашидов не скри радостта си от напредъка в строителните дейности на заключителния етап от реализацията на проекта и поздрави работниците на Ларгото, които дават всичко от себе си, за да се спазят вече обявените срокове за приключване на изграждането на комплекса.

Очакванията са в късната есен разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ да се превърнат в най-големия у нас музей на открито, който ще бъде посещаван от хиляди туристи, се посочва в съобщението.

„Ларгото ни е задача номер едно, длъжни сме да направим всичко необходимо, за да стане центърът на София още по-красив и да разкрием уникалното ни културно наследство”, е отбелязал при инспекцията министър Вежди Рашидов.

Изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика” се финансира по ОП „Регионално развитие”. Заключителният етап на проекта предвижда благоустрояването на зоната на пл. „Независимост” и на зоната под бул. „Мария Луиза” с обща площ 8000 кв.м.