Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?
Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято? / снимка: БГНЕС, архив
Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?
87669
Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?
Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?
  • Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?
  • Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?

Започват ремонтите в София. Седем големи обекти, които са извън централната градска част, ще бъдат изцяло обновени, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От 15 юни започват ремонтните дейности по улица „Богатица" в квартал „Лозенец", където паважната настилка ще бъде заменена с асфалт. В началото на следващия месец ще започне разширението на бул. „Черни връх".

През лятото ще продължи и рехабилитацията на бул. „Витоша", този път в посока Южния парк. През лятото ще текат и ремонти по вътрешнокварталните улици в града.

Още една тапа в София заради ремонт на ключов булевард

След като вече тече реконструкцията на булевардите „Монтевидео" и „Владимир Вазов", от средата на юни започва и ремонт по една от най-натоварените улици в столичния квартал „Лозенец" - „Богатица".

От общината планират до края на октомври да бъде завършена цялостната рехабилитация, която ще струва около 4 млн. лева. Ремонтът обаче ще доведе до частично блокиране на движението по бул. „Арсеналски", посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Там ще има цялостна подмяна на водопровода и канализацията, подмяна на топлопреносната мрежа, подмяна на инженерни мрежи, полагане на нова, асфалтова настилка, както и нови тротоари и осветление. От 15 юни ще бъде затворен участъкът на ул. "Богатица" от бул. "Арсеналски" до ул. "Димитър Хаджикосев".

И това лято ще бъде затруднено преминаването през бул. „Черни връх". Този път причината е разширението на булеварда, което ще започне в средата на юли, поясни Фандъкова. "От улица "Сребърна" до южната дъга. Там също ще бъде трудно, ще е свързани и със затваряне на движение", каза тя.
През сезона на ремонтите, машини ще влязат и по улица

Тапи по "Хемус" очакват шофьорите през цялото лято

„Козлодуй", в район „Сердика" и улица „Обиколна" в квартал „Дружба". Тази година се очаква да бъде и изцяло завършено обновлението на бул. „Витоша", като този път ремонтът ще бъде в посока Южния парк.