Йорданка Фандъкова свика заседание за снегопочистването в София
Йорданка Фандъкова свика заседание за снегопочистването в София / Sofia Photo Agency, архив

Работата на снегопочистващите фирми в София продължава, съобщават от Столичната община. Във всички райони на града приоритетно до 5.00 часа сутринта в четвъртък ще бъдат обработени със смеси срещу заледяване и механизирано снегопочистване улиците и булевардите, по които се движи масовият градски транспорт, както и опасни и стръмни участъци.

До 6.00 часа трябва да бъдат обработени и улиците с обществена значимост. Ще се извърши и снегопочистване на улиците до сградите на болници, детски градини и училища.

Късно тази вечер кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова свика заседание на Оперативния щаб за координация и контрол за поддържане на територията на общината при зимни услови. На срещата бяха анализирани дейностите по снегопочистване през изминалия ден и бе обсъдена организацията през следващото денонощие.

По време на срещата на Оперативния щаб бяха набелязани и мерки при влошаване на зимната обстановка в София да бъде осигурен допълнителен ресурс от специализирана техника.

В 6.30 часа в четвъртък кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери работата на снегопочистващите фирми и движението на градския транспорт в „Центъра за градска мобилност" на бул."Тодор Александров" .