Петима вандали са задържани, а трима от тях са непълнолетни
С пиратки, счупени витрини и обвинения, че е имало провокатори - така  премина снощният антиправителствен протест. Пред  офиса на ГЕРБ – Оборище бяха изсипани боклук и сухи листа. Малко след това към стъклата полетяха и павета. Акцията пред партийната централа завърши с още една димка - каквито по-рано вечерта бяха хвърлени и пред сградите в триъгълника на властта, предаде NOVA.

От полицията съобщиха, че общо петима са задържани са проявата. Трима от тях са непълнолетни. Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата. В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността ѝ, съобщават още от МВР.

От ГЕРБ коментираха, че това не е първото посегателство над този техен офис, и че са се обърнали за съдействие от полицията за установяването на извършителите. А протестиращите бяха категорични, че извършителите са провокатори.

„Провокатори има, цивилни полицаи има и те много добре си знаят провокаторите. Това мога да ви кажа. Хората от протеста вървят без маски, това е наш патент, запомнете го, хората без маски са част от протеста, повечето”, заяви Тодор Стоянов.

Протестиращите с нова цел – офисите на управляващата коалиция

Боклуците и стъклата пред офиса на ГЕРБ вече са разчистени, но още си личат щетите.

"Доколкото знам има три заподозрени лица за този вандалски акт и текат следствени действия", заяви Николай Попов, организационен секретар на ГЕРБ - Оборище. 

"Знаем, че вандалите са представители на така наречените протестиращи, които редовно посещават този офис", подчерта Попов. "При предишните случаи не сме подавали сигнали, но сега посетихме полицията", допълни той.
 
NOVA