Има организация и за наблюдение на уличните шахти, увери Фандъкова
Има организация и за наблюдение на уличните шахти, увери Фандъкова / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Има организация и за наблюдение на уличните шахти, увери Фандъкова
58121
Има организация и за наблюдение на уличните шахти, увери Фандъкова
  • Има организация и за наблюдение на уличните шахти, увери Фандъкова

Критичните участъци на реките в Столичната община са били наблюдавани и през нощта, заради проливните дъждове. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова и обясни, че районните кметове са имали грижата да наблюдават и критичните участъци на пътната инфраструктура. Има организация и за наблюдение на уличните шахти при силен вятър или обилен снеговалеж, каза още кметът.

Почистващите фирми имат ангажимент непрекъснато да премахват падналите листа върху шахтите, за да не се запушват и да не стават наводнения.

„Столичният инспекторат има задачата да проверява. Разбира се, не навсякъде инфраструктурата е добра, има хлътвания. Там, където е завиряването, на много от местата не е проблемът в шахтите, а в това, че инфраструктурата ни не е добра. Затова водим преговори с Европейска инвестиционна банка за да получи общината заем и в следващите три години да подобрим чувствително пътната инфраструктура. И да не си задаваме едни същи въпроси всеки път при дъжд”, обясни столичният кмет.

Над 300 бяха сигналите, подадени в Столичния инспекторат вчера за проблеми заради обилните дъждове в София. През деня екипи работиха по отстраняването на листата от шахтите и следяха за състоянието на реките в общината.