/ Guliver/Getty Images
Двама са задържани и двама са избягали след грабеж в София
95633
Двама са задържани и двама са избягали след грабеж в София
  • Двама са задържани и двама са избягали след грабеж в София
Двама души са задържани вчера за поредица от кражби в София. Групата се състояла от общо четирима, но при опита за арест единият оказал съпротива и избягал, а другият още не е установен.
 
Последната им кражба била вчера сутринта, когато задигнали метална каса с 10 000 лева от магазин в кв. "Люлин". При извършените обиски на адресите им са намерени вещи от общо четири отделни кражби в последните две седмици на обща стойност около 160 000 лева.
 
Групата била следена в последните седмици, като в началото на декември полицаите наблюдавали и тренировката за вчерашния обир, обясни градският прокурор на София Емилия Русинова.
 
Групата нахлула в магазина, заплашила охранителя и изнесла касата. По-късно през деня двама от тях - Стоян Илиев-Дългия и Николай Илиев-Понти - били задържани в личните си автомобили.
 
При опита за арест на третия от групата - Красимир Пешев-Мраморския, обаче той оказал съпротива, блъснал полицейската кола и няколко паркирани автомобила и избягал, като до момента е в неизвестност. При инцидента един от полицаите е леко ранен. Четвъртият от групата пък още не е установен.
 
След последвалите обиски на адресите им са открити вещи от четири кражби в последните две седмици, съобщи зам.-директорът на главна дирекция "Национална полиция" старши комисар Константин Димитров.
 

Двамата задържани са осъждани многократно за различни престъпления и то не само у нас. Избягалият Красимир Пешев също е познат на полицията.