Двама ранени при бурния вятър в София
Двама ранени при бурния вятър в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В "Пирогов" са приети двама души с наранявания заради силния вятър в столицата, съобщиха от болницата. 39-годишна жена е постъпила снощи, след като върху крака й паднал клон от топола. Кракът е счупен, предстои днес или утре операция, уточниха от болницата. В нея е бил приет и 47-годишен мъж, ударен от падащ предмет на строителен обект. Мъжът е имал рана, която е обработена, и е освободен за домашно лечение.

Продължава работата по отстраняване на паднали клони и дървета от силния вятър в София. До обяд 125 сигнала за паднали клони и дървета по улични платна и тротоари са предадени за предприемане на действия по обезопасяване и премахване. Екипите обезопасяват надвиснали ламарини, като на места, където това е затруднено, се поставят и предпазни ленти. Екипи на „Зелена система", Столичен инспекторат също работят по дейности по почистване на клони.

Осем екипа работят по отстраняване на възникнали повреди в уличното осветление в „Овча купел - стара част", селищата Световрачене и Чепинци в район Нови Искър. Общо 77 сигнала за скъсани електропроводници са предадени за предприемане на действия по отстраняването им от ЧЕЗ.

Във връзка с усложнената обстановка в столицата, вследствие на силния вятър, кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда на собствениците на имоти, върху които се извършва строителство, както и на фирмите, осъществяващи външна реклама да предприемат всички действия по обезопасяване на своите обекти.

От Столична община призовават хората да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепените предмети

Всички софиянци могат да подават сигнали на телефон 02/ 987 55 55.