БСП-София: Чистотата и градският транспорт са черни дупки за парите на столичани
БСП-София: Чистотата и градският транспорт са черни дупки за парите на столичани / снимка: БГНЕС
БСП-София: Чистата и градският транспорт са черни дупки за парите на столичани
69077
БСП-София: Чистата и градският транспорт са черни дупки за парите на столичани
  • БСП-София: Чистата и градският транспорт са черни дупки за парите на столичани

Чистотата и транспортът продължават да бъдат черни дупки, в които изтичат парите на софиянци, заяви председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по повод на два доклада, които трябва да бъдат гледани и гласувани на сесията на Столичния общински съвет в четвъртък. Единият е за завода за боклук, а другият - за изтеглянето на заем от близо 100 милиона лева, с който да бъдат погасени дълговете на Центъра за градска мобилност.

Според социалистите от София двата доклада са прокарани в последния момент. Що се отнася до завода за боклук, по думите на Калоян Паргов той е трябвало да бъде изграден много отдавна. През 2005 година, когато Бойко Борисов стана кмет на столицата, обеща не един, а два завода, напомни Паргов. "В момента сме на прага на 2014 година и нямаме нито един завод. И за гарнитура не можем да подпишем и договор, защото Столична община заради високата компетентност на администрацията, не са изпипали работата по една поръчка", допълни той.

Относно градския транспорт, от БСП изразиха мнение, че биха подкрепили подобно теглене на пари, но на дневен ред са няколко въпроса - при какви условия ще бъде изтеглен заемът и как ще бъдат разходвани средствата. По думите на Паргов столичният транспорт е поле за корупционни схеми и изтичане на средства."Този заем по същество ще развърже един голям проблем в Столичната община, свързан с хроничния недостиг на средства. Недостигът не е поради това, че системата не се финансира, а поради това, че някой краде много", коментира Паргов.

От БСП се обявиха и против вдигане на цената на билета за еднократно пътуване с градския транспорт.