Горчиво, сладко, късо или дълго, с мляко, със сметана или чисто – хората обичат да пият кафе. Кафето е най-употребяваната напитка в света след водата. Пият го 85% от населението на Земята.

Ако сте истински ценители на хубавото, качествено, ароматно и добре изпечено кафе, то вече знаете колко магическо може да бъде, особено в дните, когато имаме нужда от нещо освежаващо и ароматно, за да се ободрим. Има безброй причини да обичате тази прекрасна напитка, а някои от тях дори са свързани с подобряване на здравето и оформянето на фигурата.

Категоричната полза от кафето: Напитката удължава живота

Според легендата етиопските пастири първи започнали да употребяват кафе, след като видели колко енергични били козите, похапващи плодовете и листата на това растение. Браво на тях, нали?

кафе
ThinkStock/Getty Images

Къде обаче можете да се насладите на наистина качествено кафе в столицата? В новия епизод на уеб поредицата за градски живот и култура Urban Life, водещият Алекс Петренко тръгва на своеобразна „кофеинова експедиция“, за да ни покаже своя ТОП 3 на най-добрите coffee shops в София, където можете да опитате уникалния вкус на истинското кафе.

Как правилно да пием кафе сутрин

Къде можете да получите безплатна кофеинова напитка, как се прави етиопско филтър кафе и колко добре изпечено трябва да е перфектното за събуждане такова – гледайте във видеото.

кафе
ThinkStock/Getty Images

Urban Life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за "вървежни" барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

И още:


Кафето - горчивото изобретение на Сатаната

В какви количества е полезно кафето

Кафето предпазва черния дроб от болести

Тайната на ароматното кафе се крие в използваната вода

Кафето мирише на дим, пръст, гнило зеле и котка

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук