65 души задържани след мача Левски-ЦСКА
65 души задържани след мача Левски-ЦСКА / снимка: БГНЕС, архив

65 души бяха задържани след футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски" в столицата. Нанесени са материални щети на 8 автобуса на градския транспорт и 3 трамвайни мотриси.

Общо 57 са задържаните преди началото на днешната среща между отборите на Левски и ЦСКА, съобщава пресцентърът на МВР. Повечето от задържаните са носели забранени предмети - палки, боксери, ножове, пиратки. По-голяма част от отведените в столичните районни полицейски управления фенове са засечени от униформените в различни райони на столицата. Те ще останат в арестите на столичните Първо и Пето РУП.

Часове преди началото на мача в Борисовата градина столичните полицаи успяха да прекратят разрастването на скандал между 20-ина почитатели на двата отбора и всички те бяха задържани. Автобус 204, който се е движел по бул. "Евлоги Георгиев", бе "атакуван" с камъни от група фенове. Пострадало е момиче, което е пътувало в автобуса, оказана му е медицинска помощ.

Седемнадесет от феновете са спрени преди влизането им в стадион "Васил Левски" заради наличието на забранени предмети, върнати са и 42-ма, за които е установено, че са употребили алкохол.

Минути сред приключване на футболната среща между "Левски" и ЦСКА, на бул. "Евлоги Георгиев" - в района около Военната академия, били изпочупени стъклата на автобус, в който са пътували и някои от зрителите на мача, съобщиха от пресцентъра на МВР. На място е извършен оглед, изясняват се обстоятелствата около вандалското посегателство. Няма данни за пострадали други пътници или случайни минувачи. По първоначални данни 10-ина от феновете, качили се в автобуса, ще бъдат отведени в близкото районно полицейско управление за установяване на съпричастност към извършеното престъпление.

За осигуряването на спокойното протичане на мача на Националния стадион „Васил Левски" бяха ангажирани 240 полицейски служители.

Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:1 в мач от 24-ия кръг на футболното първенство.

Повече подробности за вечното дерби Левски-ЦСКА четете на Gong.bg