/ IStock
Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Денислав Станоев на 20 г., за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия в столицата, съобщиха от обвинението.

Припомняме, че на видео, заснето на партийното мероприятие, се вижда как мъж с маска дърпа рязко телефон от ръцете на журналиста Полина Паунова и го хвърля.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 5 август 2020 г. в района на „София тех парк“, София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Станоев го е извършил, докато Паунова и други журналисти заснемали действията му пред множество лица по време на партийното събиране.

Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н. А., с което му причинил лека телесна повреда.

На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото и на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда.

Д. С. е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Д. С. е наложено едно общо най-тежко наказание - „пробация“ за срок от две години.

Определени са следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.