Деяна Георгиева
Деяна Георгиева / БГНЕС
Предстои съдът да се запознае с петорна съдебно-медицинска експертиза по случай за смърт на родилка преди 13 години. Съдийският състав от Софийски градски съд, както и страните по делото, ще се запознаят с изготвената нова петорна съдебно-медицинска експертиза, която им беше предоставена днес. Отсъствието на едно от вещите лица също стана причина за насрочване на следващото заседание за 7 октомври 2024 г.

Майка на починала родилка се надява на ефективна присъда

В хода на днешното заседание като свидетел беше разпитан проф. Николай Доганов, лекар и бивш директор на „Майчин дом“. Доганов посочи, че не е оперирал младата жена.

Свидетелят Любомира Димитрова не се яви на заседанието, а съдия Тони Гетов предложи и страните не възразиха Димитрова да бъде заличена като свидетел. Димитрова е с неизвестен адрес в Швеция и не може да бъде призована, допълни той.

През 2011 г. 19-годишна жена ражда в АГ-болница „Шейново“. След изписването на родилката състоянието ѝ се влошава и пациентката е хоспитализирана най-напред в болница „Пирогов“, а след това в Александровска болница. 42 дни след раждането жената умира.

По случая са подсъдими шестима лекари.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Пеева/БТА