Заседава Общинският съвет в Сливен
Заседава Общинският съвет в Сливен / netinfo

Бюджета на Община-Сливен за 2009 г. ще гласува на днешното си заседание Общинският съвет. Преди това местните парламентаристи ще приемат отчета за приходите и разходите на общината за миналата година.

Ще бъдат гласувани и две наредби - Наредба за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Община Сливен и Наредба за управление на общинските пътища. Очаква се да бъдат приети Отчетът за дейността на Общинския съвет за шест месеца от 2008 г. и Програмата му за работа през второто тримесечие на тази година. 

Общинският съветник Сашо Александров предлага да бъдат приети стабилизационни мерки за предотвратяване на финансовата криза. Други предложения са свързани с откриване на процедури за провеждане на публични търгове за отдаване на части от имоти под наем в някои сливенски села.

 Има и предложение за удължаване срока  за ликвидация на „Дезинфекционна станция”-Сливен. Предварителният дневен ред включва 49 точки. Първата от тях предвижда отговори на кмета на въпроси, отправени към него от общински съветници.

След това ще се гласува предложението до президента на републиката за удостояване с орден „Стара планина”-първа степен Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.