Заседава Общински съвет – Тунджа
Заседава Общински съвет – Тунджа / Дарик Сливен, архив

Заседание на Общински съвет – Тунджа се провежда днес. В предварителния дневен ред са включени 19 точки за разглеждане, сред които изменение и допълнение на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2012 г.; предложение за отдаване под наем на части от имоти–публична общинска собственост; решение за учредяване безвъзмездно право на ползване. Общинските съветници ще гласуват също определяне цената на дървата за огрев, продавани на местното население от общински горски територии, собственост на община „Тунджа”; изменение на Общия устройствен план; Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община „Тунджа”.

Сред точките в дневния ред са още откриване на Център за обществена подкрепа в с. Веселиново и откриване на Дневен център за стари хора в с. Скалица, както и определяне броя на групите и на децата в детските градини на територията на Община „Тунджа”. Определяне на конкретния размер на средната посещаемост в групите в детските градини и утвърждаване на числеността на персонала в детските градини и в Общински център за изкуства и извънучилищни дейности „Тунджа”, с. Кабиле за учебната 2012-2013 г.

Във връзка с началото на учебната година местния парламент ще даде разрешението си за формирането на самостоятелни или слети паралелки с по-малко от минималния брой ученици и осигуряване на допълнителни средства от общинския бюджет за обезпечаване на образователния процес в паралелките.