Запалваме Майските огньове на напълно обновен площад
Запалваме Майските огньове на напълно обновен площад / Община Сливен, архив

Намеренията на общинското ръководство и на проектантският екип е площад „Хаджи Димитър” да бъде завършен в срок и началото на тазгодишните Майски дни на културата „Сливенски огньове” да се състои на напълно обновения градски площад, съобщиха от общинска администрация.

„За честванията на Великден пространството около църквата беше достъпно за гражданите. В момента на площада се изгражда поливната система. Предстои благоустрояване, изграждане на зелени площи и да се изпълни добра връзка между старите и новите настилки“, уточни заместник-кметът Иван Манчев.

Пешеходните зони ще бъдат осветени със стълбове за улично осветление. От Розова градина до НТС завършва измазването на стените на огражданията на зелените площи. Около тях ще има и нови пейки.

В края на следващата седмица започва смяната на паветата от НТС до бившето кино „Българка”, което ще се прави със средства от общинския бюджет, тъй като подмяната им не е заложена в проекта.

 

Готови са двете детски площадки между  кино „Българка” и Стария бряст. Предстои монтирането на информационни табели и инструкции за безопасност, след което ще се премахнат предпазните огради.