Закъсалите седем души в планината край Сливен са измъкнати успешно
Закъсалите седем души в планината край Сливен са измъкнати успешно / архив Дарик - Сливен

С успех завърши спасителната операция в Сливенския балкан, която започна около 19.00 часа на 17 октомври. Всички души, които бяха закъсали в местността „Вратника" в Балкана, са измъкнати с помощта на автомобили на гражданска защита, съобщиха от БЧК Сливен. През цялото време, докато спасителните коли се появят, двама планински спасители към червения кръст са предоставяли неща от първа необходимост на закъсалите, като са им вдъхвали и кураж.

Преди не повече от час доброволците са се прибрали в сградата на БЧК - Сливен. Повече информация за това как е протекла спасителната операция ще бъде предоставена по-късно.

Спасителната акция в планината край Сливен започна вчера, когато двама спасители тръгнаха да помогнат на младо семейство с две деца, закъсали с джипа си в местността „Вратника" в Балкана. Спасителите са стигнали до тях, като заради множество паднали дървета на пътя, се е наложило да вървят повече от два часа пеша. По-късно обаче е пристигнал сигнал за други бедстващи хора - трима души, намиращи се на около 1 километър до мястото, където са спасителите и семейството. Заради непроходимост на пътя обаче те дълго време не могли да стигнат до тях. В момента всички са в безопасност след цялостното успешно протичане на операцията.