/ / iStock/Getty Images
Двама души са задържани за производство и притежание на наркотици в Сливен, съобщиха от Окръжната дирекция на полицията в Сливен.

Производство и притежание на наркотици е установено при операция на полицията в Сливен. В края на миналата седмица по разпореждане на директора на ОДМВР - Сливен старши комисар Димитър Величков е осъществена специализирана операция по противодействие на наркоразпространението. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен на територията на общината от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и отдел „Разследване“ към ОДМВР - Сливен, „Криминална полиция“ и група „Охрана на обществения ред“ при РУ - Сливен.

Извършени са множество проверки на лица и частни имоти. В хода на процесуално-следствените действия в къща в село Блатец са намерени и иззети около 80 грама бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Иззети са още прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на наркотични вещества. Задържани са 45-годишният Д.Р. и 32-годишната Е.Г. от село Блатец. Двамата са отведени в РУ - Сливен, като първоначално им е наложена полицейска мярка за задържане 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.